Invent ICT: Άνοιξαν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο

Μία θερμοκοιτίδα για νέους επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας

Αιτήσεις ένταξης στη θερμοκοιτίδα έως τις 31/01/2018

 

Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος επώασης στην τεχνολογική θερμοκοιτίδα Invent ICT είναι έτοιμος να ξεκινήσει με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν ήδη και έως την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018 να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και αποφοίτους του ΕΜΠ ή αντίστοιχα μέλη των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολυτεχνείο Θράκης).

Για την προκήρυξη του προγράμματος και την υποβολή αίτησης ένταξης ακολουθήστε τον σύνδεσμο  http://inventict.gr/apply/ 

Το Invent ICT είναι ένα εγχείρημα συνεργασίας της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ[1] του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Industry DisruptorsGame Changers (IDGC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Στρατηγικής. Ο πρώτος κύκλος ολοκληρώνεται με επιτυχία τον Ιανουάριο 2018, καθώς περίπου 10 επιχειρηματικά σχήματα αναμένεται να αποφοιτήσουν, έτοιμα να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της δραστηριοποίησής τους.

Με το νέο κύκλο, η δράση μπαίνει στο 2ο χρόνο λειτουργίας και επιχειρεί να δημιουργήσει πραγματικές ευκαιρίες και να υποστηρίξει νέους επιχειρηματίες που τολμούν να σχεδιάσουν προϊόντα & υπηρεσίες, να παράξουν καινοτομίες σε τεχνολογίες αιχμής και να επιχειρήσουν εντός και εκτός της ελληνικής αγοράς. Οι ομάδες που εντάσσονται στο πρόγραμμα λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες εξατομικευμένης συμβουλευτικής, μεθοδολογία που έχει αναπτύξει το ΕΜΠ σε συνεργασία με τον οργανισμό SO Kwadraat, με τη συμβολή των ID-GC και το διεθνές δίκτυο συνεργατών τους. Η υποστήριξη εξειδικεύεται σε θέματα δικτύωσης, καθοδήγησης και επιχειρηματικής επώασης. Συνεργαζόμενοι μέντορες και coaches από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο παρέχουν καθοδήγηση μέσω πρακτικών εργαλείων και παραδειγμάτων, αξιολογούν τα επιχειρηματικά σχέδια και συμβουλεύουν στον άξονα εξέλιξης και υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας.

[1] ΕΠΙΣΕΥ – Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών

 

Invent ICT: Μια θερμοκοιτίδα για νέους επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας. Και μόλις άνοιξαν οι αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο