Invent ICT: Tα startups που πέρασαν στον επόμενο γύρο

Από το σύνολο των 64 κατατεθειμένων προτάσεων στη θερμοκοιτίδα INVENT, είκοσι πέντε νέα επιχειρηματικά σχήματα προκρίθηκαν για να προχωρήσουν στον επόμενο γύρο επώασης. Η διαδικασία της αξιολόγησης από το επιστημονικό συμβούλιο της θερμοκοιτίδας διεξήχθη κατά το τριήμερο 22-25 Μαΐου 2017 με τη συμβολή και του διεθνούς οργανισμού SO Kwadraat. Στο διάστημα αυτό οι ομάδες κλήθηκαν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο στα αγγλικά, ενώπιον της επιτροπής.

Οι ομάδες που εντάσσονται στη θερμοκοιτίδα αποτελούνται από νέους επιστήμονες υψηλού εκπαιδευτικού επιπέδου -κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων -, με την πλειονότητά τους να προέρχονται από τις σχολές του ΕΜΠ και των συνεργαζόμενων σχολών του προγράμματος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Πολυτεχνείο Θράκης) και τα επιχειρηματικά σχήματα που παρουσιάστηκαν, με γνώμονα την τεχνολογία, δίνουν καινοτόμες λύσεις σε τομείς όπως είναι το περιβάλλον, η υγεία, ο αθλητισμός, το gaming, τα τρόφιμα, ο τουρισμός, η ναυτιλία, το εμπόριο.

Στην επόμενη φάση του προγράμματος, οι ομάδες που προκρίνονται θα λάβουν υποστηρικτικές υπηρεσίες εξατομικευμένης συμβουλευτικής, μεθοδολογία που έχει αναπτύξει το ΕΜΠ σε συνεργασία με τον οργανισμό SO Kwadraat, με τη συμβολή των ID-GC και του διεθνούς δικτύου συνεργατών τους. Συνεργαζόμενοι μέντορες και coaches από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο θα καθοδηγήσουν τους νέους επιχειρηματίες μέσω πρακτικών εργαλείων και παραδειγμάτων, με την αξιολόγηση και επανεκτίμηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων και την από κοινού εξέλιξη της επιχειρηματικής τους ιδέας και της υλοποίησής της.