Γιώργος Στεφανόπουλος: Τώρα είναι η ευκαιρία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας

“Το μεγάλο πλεονέκτημα της ελληνικής επιχειρηματικότητας βρίσκεται στο υψηλό επίπεδο της έρευνας στα ελληνικά πανεπιστήμια” λέει στο CNN Greece ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ ).

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΕΚΤ υποστηρίζει την πρωτοβουλία Invent ICT, ένα πρόγραμμα επώασης καινοτόμων επιχειρήσεων το οποίο έχει ολοκληρώσει ήδη ένα κύκλο και μέχρι τις 16 Απριλίου δέχεται συμμετοχές για τον δεύτερο κύκλο.

Ο κ. Στεφανόπουλος τονίζει ότι “τώρα είναι η ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών, καθώς υπάρχουν και επίσημα, ευρωπαϊκά σχήματα χρηματοδότησής τους. Ένα μέρος της ψηφιακής τεχνολογίας που θα παραχθεί στην Ευρώπη στο επόμενο διάστημα θα προέλθει από την Ελλάδα.”

Αναφορικά με την εσωτερική αγορά ο κ Στεφανόπουλος λέει ότι μόνο το 5% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας έχει ένα ψηφιακό χάρτη μετασχηματισμού του ενώ η δημόσια διοίκηση έχει επίσης μείνει πίσω από τις εξελίξεις και αυτό επιβάλει το να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική ώστε να ψηφιοποιηθεί μαζικά η οικονομία.

Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επενδυθεί από τους παρόχους στην Ελλάδα 360εκατομμύριαευρώ το χρόνο, στα δίκτυα επικοινωνίας και όπως είπε ο κ. Στεφανόπουλος στα επόμενα χρόνια οι επενδύσεις θα συνεχιστούν. Τέλος για το 5G, είπε ότι εμπορικά το περιμένουμε το 2020 και είναι κάτι που θα αλλάξει τη ζωή μας.

Τονίζει επιπλέον ότι εδώ και δέκα χρόνια, τα ελληνικά πανεπιστήμια δουλεύουν πάνω στα δίκτυα πέμπτης γενιάς. Η ευκαιρία κατά τον κ. Στεφανόπουλο είναι να καταφέρουμε ένα μέρος από αυτή τη δραστηριότητα να περάσει στην νέα επιχειρηματικότητα που τώρα ανοίγει φτερά.

Δείτε την συνέντευξη του κ. Στεφανόπουλου στο CNN Greece