Μαρία Νικολάου
Environmental Biologist Ph.D. Can, MSc

 

Environmental Biologist Ph.D. Can, MSc, ειδίκευση στα θέματα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Βιομηχανικής Συμβίωσης

Η Μαρία Νικολάου είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ με θέμα τις Επιπτώσεις του Περιβάλλοντος στην Ανθρώπινη Υγεία και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στις Περιβαλλοντικές και Ενεργειακές Επενδύσεις στο τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών.

Εργάζεται 14 χρόνια ως Μελετητής Περιβαλλοντικών Μελετών και Σύμβουλος θεμάτων Περιβαλλοντικής Παρακολούθησης και Προτύπων στον ιδιωτικό τομέα, είναι κάτοχος μελετητικού πτυχίου κατηγορίας 27, ενώ τα τελευταία 8 χρόνια δραστηριοποιείται ενεργά ως Επικεφαλής Τμήματος Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. με αντικείμενο τη διαχείριση βιομηχανικών περιοχών και πάρκων στο τομέα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ανάπτυξης. Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. αποτελεί τον μεγαλύτερο φορέα ανάπτυξης πάρκων στην ελληνική επικράτεια με σημαντική εμπειρία και 35χρονη παρουσία στο χώρο.

Είναι υποψήφια Διδάκτορας στο εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ, στο τμήμα Χημικών Μηχανικών. Το θέμα του διδακτορικού της εντάσσεται στην ευρύτερη θεματική περιοχή «Βιομηχανική συμβίωση, καινοτόμος επιχειρηματικότητα και κυκλική οικονομία» με τίτλο «Βιομηχανική συμβίωση και οργανωμένοι υποδοχείς: Μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης καινοτομίας και επιχειρηματικότητας».

  • Client Name

  • Date Completion

  • Categories: