Κατερίνα Παπαθωμά
Managing Consultant, MGC Consulting Services

Πρώην συντονίστρια ιατρική διευθύντρια της Janssen EMEA Μεσαίου Μεγέθους Αγορών

Πρόεδρος του Συμβουλίου Janssen EMEA MSL

Μέλος του MSM LT και του EMEA MEDICAL AFFAIRS LT

 

Η Κατερίνα Παπαθωμά ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της MGC Consulting Services παρέχει υποστήριξη και διαβούλευση στους τομείς της εμπειρίας της: φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη, κανονιστικές ρυθμίσεις, συμμόρφωση και ιατρικές υποθέσεις.

Χημικός του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος διπλώματος Φαρμακευτικού Ιατρού από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας της Ελβετίας και 20ετής εργασιακή εμπειρία ως Διευθυντής Ιατρικής, Επιστημονικής και Ποιότητας Φαρμάκων και Ρυθμιστικών Υποθέσεων.

Έμπειρη σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές υγείας έχοντας συνεργαστεί με το ΙΦΕΤ (Εθνικό Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας) και τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) (1989-1992) και διάφορες πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες. Το 1992 έγινε μέλος της Cilag / Pharmaceutical Division της J&J Hellas, ως Διευθύντρια Επιστημονικών Υποθέσεων και αργότερα ως Ιατρική Διευθύντρια. Το 1997 έγινε μέλος της ROCHE HELLAS ως επικεφαλής των ρυθμιστικών υποθέσεων ναρκωτικών. Το 1999, έγινε μέλος της Janssen-Cilag Pharmaceutical SACI ως Διευθυντής Ιατρικών Υποθέσεων, θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Με εμπειρία σε κορυφαίες διεθνείς ομάδες και λειτουργίες (2006-2010) ως Επικεφαλής Φαρμακοεπαγρύπνησης South Area και συντονιστής QMS για ESEM (Ευρώπη Νοτιοανατολική Μέση Ανατολή).

Από το Νοέμβριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2018, ήταν η Συντονιστική Ιατρική Διευθύντρια των Μεσαίου Μεγέθους Αγορών (ΜΜΑ) της Janssen και του EMEA MAF Disclosure Leader. Σε αυτόν τον κρίσιμο ρόλο προωθούσε την αριστεία των Ιατρικών Υποθέσεων σε όλες τις χώρες MSM έχοντας την εποπτεία και το συντονισμό των αντίστοιχων λειτουργιών του MAF. Εκπροσώπησε τις χώρες ΜΜΑ στην Ομάδα Ηγεσίας Ιατρικών Υποθέσεων του EMEA και συντόνιζε τις πρωτοβουλίες RWE με το HEMAR και άλλες εμπλεκόμενες λειτουργίες.

Ηγήθηκε διάφορων πρωτοβουλιών EMEA MAF, όπως η πρωτοβουλία εμπλοκής γιατρών MAF MAX 2020 και το έργο MSL Keystone.

Είναι μέλος της ΚΕΜΕΛ και μέντορας σε μια σειρά ομάδων εκκίνησης που βασίζονται στην έρευνα.

Εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Φαρμακευτικών Ιατρών για 6 συνεχόμενα έτη (Ιούνιος 2011 – Ιούνιος 2017).

  • Client Name

  • Date Completion

  • Categories: